Все буде Україна!

Теплі шкарпетки на зиму. Види вовняних шкарпеток

Автор anya 29.01.2018 0 комментарів

Як каже народна мудрість: «тримай ноги в теплі, а голову у холоді». Ніщо так не зігріває ноги, як теплі шкарпетки, а точніше сказати, що при правильно підібраних шкарпетках тепло просто не буде втрачатися й ваші ноги не замерзнуть.

Вибір шкарпеток

На сьогоднішній день ринок просто рясніє пропозиціями та різноманітністю, а шкарпетки не є винятком. Як правильно підібрати шкарпетки, який має бути склад, які шкарпетки швидко протруться, а які прослужать довше, в яких нога зпітніє, а в яких стопа почуватиметься комфортно та при цьому залишатиметься теплою?

З усіма цими питаннями ми спробуємо розібратися!

Склад шкарпеток

Якщо Вам запропонують шкарпетки зі 100% натуральної вовни або шерсть з домішками синтетичних волокон, які Ви оберете? Якщо зупините свій вибір на варіанті зі 100% вовни, це буде великою помилкою! Так, такі шкарпетки будуть теплими, Вас грітимуть, але користуватися довго Ви ними точно не будете, максимум спати в них. Виготовлення теплих зимових шкарпеток зі 100% вовни – це найнепрактичніша річ, яку тільки можна придумати. Такі шкарпетки дуже швидко протираються в ділянці п'яти, а потім в ділянці миска. І як би ми їх не латали, вони розсипатимуться у нас на очах! Особливо вони будуть непрактичними та зіграють з нами злий жарт, якщо ми залишимо шкарпетки у приміщенні, де постійна сирість. Швидкість псування вовняних виробів у таких умовах неймовірно швидка. І звичайно ж, це просто делікатес для молі.

Тому якими б прихильниками «за натуральність» Ви не були або завзятими противниками синтетики, але вона все ж таки дуже необхідна. Хороший склад зимових теплих шкарпеток – це 75% вовни, а решта домішки. Домішки можуть бути такими: поліамід, акрил, нейлон, поліакрил. Якщо склад вовни буде менше 75%, це зовсім не означає, що шкарпетки будуть холодними. Шкарпетки у даному випадку просто будуть більш зносостійкими!

Яка вовна буває та в чому її відмінності

Хто би міг подумати, що різноманітність пряжі для шкарпеток просто неймовірна. Нитка для шкарпеток роблять з овечої вовни, кролячої, козячої, вовни лами та навіть верблюда.

Вважається, що найякісніший пух у оренбурзьких кіз. Але як багато факторів впливають на якість пуху! Це ціла наука утримувати тварин 

у правильних умовах та надавати правильне харчування, а потім правильно обробляти пух. 

Шкарпетки з овечої вовни

Вівці дають найбільшу кількість вовни, проте шкарпетки з вовни не будуть найтеплішими – звідси й досить низька ціна на вироби.

Перевага шкарпеток: ціна й вони все ж таки теплі.

Недоліки: грубувата пряжа може бути некомфортною для щоденного носіння. Але такі шкарпетки ідеально підійдуть для зимових занять спортом та активного відпочинку.

Шкарпетки з ангори

Шкарпетки з ангори дуже приємні, м'які та ніжні до тіла, а також дуже легкі. Ці шкарпетки досить теплі. Ідеально підійдуть для дітей, у яких ніжна шкіра. Мінус таких шкарпеток – вони звалюються з часом.

Шкарпетки з козячого пуху

І самі най-най шкарпетки - це шкарпетки з козячого пуху (пух оренбурзьких кіз). Вони будуть найтеплішими, естетично красивими, ніжними на дотик та зносостійкими. Але ціна на них значно відрізняється від попередніх! Склад вовни в шкарпетках може досягати навіть 80% і це не впливає на довговічність виробу.

Шкарпетки з верблюжої вовни

Пряжа з верблюжого пуху вдвічі легша за пряжу з вовни. Велика перевага верблюжого пуху – висока зносостійкість. Властивості такої пряжі унікальні: теплоізоляція та легкість виробу, відмінно проводить повітря, що не дає потіти стопі, а якщо все ж таки нога у вас схильна до зайвого потовиділення, то шкарпетки з верблюжої вовни швидко висихають.

Шкарпетки з верблюжої вовни – це знахідка для людей, які страждають на алергію, оскільки шкарпетки саме з цієї вовни є гіпоалергенними.

Шкарпетки є у кожному гардеробі незалежно від статі та віку, їх ніколи не буває багато, це чудовий подарунок!

Ми пропонуємо Вам переглянути наш каталог шкарпеток. У нас в асортименті є термошкарпетки, вовняні шкарпетки та шкарпетки у красивій подарунковій упаковці.